Ingår i Sveriges ekokommuners nyckeltal
Andel ekologiska livsmedel
Indikator A21. 9.2. 1- Diagram
- Tabell
Rad-id | Datum | Värde (%) |
---|---|---|
0 |
2002 |
2,00 |
1 |
2003 |
1,50 |
2 |
2004 |
1,00 |
3 |
2005 |
1,50 |
4 |
2006 |
7,30 |
5 |
2007 |
11,3 |
6 |
2008 |
16,7 |
7 |
2009 |
20,9 |
8 |
2010 |
26,8 |
9 |
2011 |
30,1 |
10 |
2012 |
33,4 |
11 |
2013 |
33,4 |
12 |
2014 |
36,2 |
13 |
2015 |
40,1 |
14 |
2016 |
44,6 |
15 |
2017 |
43,8 |
16 |
2018 |
40,9 |
17 |
2019 |
39,6 |
18 |
2020 |
36,9 |
19 |
2021 |
34,9 |
Kommentar
Den samlade bilden att det är en nedåtgående trend i våra kommunala verksamheter vad gäller inköp av ekologiska livsmedel.
De kommunala förskolorna i Huddinge är bäst på att handla in ekologiska livsmedel - 45,2 procent.
Endast MSC (Marine Stewardship Counsil)-märkt fisk serveras i kommunens verksamheter. Tidigare har WWF:s (Världsnaturfondens) rödlista tillämpats för fiskinköpen.
Genomsnittet inom Sveriges ekokommuner är 31 procent 2017. Regeringens mål är 60 procent till 2030.
2021 års siffra avser hela komunens inköp av ekologiska livsmedel.