Mäts årligen.
Andel inköpt kött och chark
Indikator MP. 1.16. 1- Diagram
- Tabell
| Rad-id | Datum | Värde (%) |
|---|---|---|
|
0 |
2015 |
6,9 |
|
1 |
2016 |
6,6 |
|
2 |
2017 |
6,1 |
|
3 |
2018 |
3,9 |
|
4 |
2019 |
3,6 |
|
5 |
2020 |
3,9 |
|
6 |
2021 |
3,5 |
Kommentar
Från 2016 till 2019 har inköpen av kött och charkprodukter av nöt- och fläskkött minskat. 2020 gick inköpen upp något, men 2021 gick inköpen ned igen till minsta nivån sedan mätningarna startade 2015. Inköpen av kött och charkprodukter av nöt- och fläskkött används som en indikator, då dessa köttslag har större miljöpåverkan än t ex kyckling och mejeriprodukter.
Kommunen jobbar kontinuerligt med menyförändringar som går mot mer vegetariskt och mindre kött.