Växthusgasutsläppen ska minska till 1,0 ton/invånare senast 2030 och senast 2045 ska nettoutsläppen vara 0 ton/invånare.
Strävan ska vara att koldioxidfotavtrycket ska minska till 4,0 ton/invånare senast 2030 jämfört med 2004 och 1,0 ton/invånare senast 2045.
Halten av kvävedioxid ska senast 2020 inte överstiga 20 µg/m3 luft beräknat som ett årsmedelvärde där människor stadigvarande vistas.
Halten av partiklar (PM10) ska senast 2020 inte överstiga 15 µg/m3 luft beräknat som ett årsmedelvärde där människor stadigvarande vistas.
Andelen energi i första hand från förnyelsebara energikällor och i andra hand från återvunna material/avfall i kommunala lokaler ska utgöra 100 procent av den totala energianvändningen 2021. Minst 95 procent ska komma från förnyelsebara energikällor.
Energianvändningen per kvadratmeter i Huge bostäders och Huddinge samhällsfastigheters fastighetsbestånd ska minska med 30 procent till 2020, 40 procent till 2030 och 50 procent till 2050 jämfört med 2008.
Mängden framställd energi från förnybar energi från olika aktörer i kommunen ska öka jämfört med 2014.
Antal tankställen och laddplatser för förnyelsebara drivmedel ska öka till 2021 jämfört med 2015.
För miljöbilar, enligt den statliga definitionen, ska strävan vara att andelen uppgår till minst 40 procent 2021.
Vid nybyggnation och större ombyggnationer av kommunala lokaler ska ett etablerat miljöcertifieringssystem utifrån ett livscykelperspektiv användas.
Energianvändningen, inklusive verksamhetsel, i kommunala lokaler ska senast 2020 vara högst 137 kWh/m2. Dessutom ska energianvändningen för gatubelysningen minska.
Kommunens fordonsflotta ska vara fossiloberoende 2025.
Koldioxidutsläppen från tjänsteresor med bil och flyg ska minska med 50 procent till 2021 jämfört med 2015.
Koldioxidutsläppen från arbetspendlingsresor ska minska till 2021 jämfört med 2017.
Koldioxidutsläppen från kommunens varutransporter ska minska med 70 procent till 2021 jämfört 2013.
Inköpt mängd kött och charkprodukter av nöt- och fläskkött ska minska till 2021 jämfört med 2016 i förhållande till den totala inköpsmängden livsmedel.